ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΤΙΣΤΑΚΙ ΩΣ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)


ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Κομοτηνή 26-1-2021

Την Τρίτη 26-1-2021 ο συνάδελφος και μέλος του Τομέα Διεθνών Σπουδών Αναπληρωτής Καθηγητής Γιάννης Κτιστάκις εξελέγη από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης Δικαστής για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η εκλογή του κ. Κτιστάκι αποτελεί ιδιαίτερα μεγάλη τιμή για τον Τομέα Διεθνών Σπουδών και τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ. Είναι απόδειξη του υψηλού επιστημονικού επιπέδου του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής μας και του διδακτικού και ερευνητικού έργου που πραγματοποιείται σ’ αυτή.

Ο αγαπητός συνάδελφος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής ΔΠΘ, είναι νομικός που ειδικεύεται στον τομέα της διεθνούς προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Συνδυάζει αρμονικά το επιστημονικό ακαδημαϊκό του έργο με την πρακτική δικηγορία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η εκλογή του ως Δικαστού του συγκεκριμένου διεθνούς Δικαστηρίου αποτελεί την αναγνώριση μιας λαμπρής επιστημονικής διαδρομής, η οποία θα συνεχιστεί από την Έδρα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο Διευθυντής, τα μέλη και το διοικητικό προσωπικό του Τομέα Διεθνών Σπουδών εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Αναπληρωτή Καθηγητή Γιάννη Κτιστάκι για την εκλογή του. Του ευχόμαστε από την καρδιά μας υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

 

Ο Διευθυντής του Τομέα Διεθνών Σπουδών

Αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος