Καλωσόρισμα


Αγαπητοί φοιτητές

Σας συγχαίρω για την επιτυχία σας και σας καλωσορίζω στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η εισαγωγή σας, που σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στη ζωή σας, συμπίπτει με την ωρίμανση της Νομικής μας Σχολής, που αγγίζει πλέον τα πενήντα χρόνια λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό, μέσα από πολλές δυσκολίες αλλά και διαρκή προσπάθεια και ανάπτυξη η Νομική Σχολή Θράκης έχει επιτελέσει ένα σημαντικό διδακτικό και ερευνητικό έργο, που αναγνωρίζεται ευρέως στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σήμερα με άρτιες υποδομές και με έμπειρο διδακτικό και διοικητικό προσωπικό είμαστε έτοιμοι να σας υποστηρίξουμε στις ομολογουμένως απαιτητικές σπουδές σας στη νομική επιστήμη, γνωρίζοντας ότι έρχεστε σε ένα άγνωστο περιβάλλον, πολλές φορές μακριά από τα σπίτια σας και τους οικείους σας. Μέρα με την ημέρα μέσα από το αμφιθέατρο, τους άλλους χώρους της Σχολής και την εν γένει πολυποίκιλη ακαδημαϊκή διαδικασία θα οικοδομήσετε έναν ακατάλυτο  δεσμό με τη Σχολή και τους δασκάλους σας, που θα είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να σας υποστηρίξουν, να σας συμβουλεύσουν και να σας καθοδηγήσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών σας σε κάθε πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε. Μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε αυτούς ανά πάσα στιγμή.

Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις με την εγγραφή σας ξεκινάτε μια διαδικασία μετάβασης σε πολίτες εντεταλμένους στην υπηρεσία του δικαίου και της δικαιοσύνης ως λειτουργοί ή συν – λειτουργοί της, της προστασίας του αδυνάμου απέναντι σε κάθε είδους εξουσία, στην επίδειξη δημοκρατικού ήθους και σεβασμού στο Κράτος Δικαίου χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους, όλα όσα, δηλαδή, το Πανεπιστήμιο στο οποίο έρχεστε να φοιτήσετε θα προσπαθήσει να σας ενσταλάξει. Στο συναρπαστικό αλλά και επίπονο αυτό ταξίδι σας εύχομαι κάθε επιτυχία.

Με αυτές τις σκέψεις και  μοιραζόμενοι μαζί σας τη χαρά για την επιτυχία σας, σας υποδεχόμαστε στην Κομοτηνή και τη Νομική μας Σχολή.

 

Ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής

Καθηγητής Μιχάλης Δ. Χρυσομάλλης